Tricotin Tricotan

Joguines teixides per gent GRAN

Un model d’empresa social intergeneracional a Zurich

Deixa un comentari

Captura de pantalla 2014-03-11 a la(s) 18.51.48
ordi

procés poma

Impressionat ens ha semblat la iniciativa del Senior Design Factory! Aquest espai de creació artesanal a Zurich reuneix des del 2011 a joves i a gent gran per col·laborar d’igual a igual, tant en la fabricació de productes com en la organització de tallers de ganxet o punt en què les àvies són les formadores. L’objectiu és “teixir” lligams entre generacions tant a nivell creatiu com social i tothom hi surt guanyant! Els joves aporten els coneixements en el disseny i el màrqueting i les persones grans la tècnica de teixir i l’experiència.

ensenyant

Tal i com explica l’entrevista que la revista de disseny Yorokobu va fer als seus fundadors, en Benjamin Mose i la Debora Biffi, hi ha un procés de selecció dels experts seniors, amb entrega prèvia del currículum vitae. L’oferta de feina s’anuncia així:

«Per al nostre equip estem buscant a gent gran (70 +) i alegres, de preferència amb experiència en serveis i que desitgi donar suport amb treball voluntari a la nostra organització sense ànim de lucre. Oferim un treball variat en una operació innovadora, així com el reemborsament de les despeses i menjars. T’agradaria formar part del nostre equip? ».

La plantilla fixa consta d’un grup de 10 àvies, una d’elles de 95 anys, però també se sumen d’altres col·laboradors per a projectes determinats.

rient

Una altra iniciativa que comparteix la mateixa filosofia de Tricotin Tricotan, quan a valorar molt positivament l’aportació que la gent gran és capaz de fer a la societat.

Anuncis

Autor: tricotintricotan

Tricotin Tricotan és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu fer donacions de joguines de ganxet a nens i nenes en risc d’exclusió social, teixides per avis i àvies solidàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s