Tricotin Tricotan

Joguines teixides per gent GRAN

“La protecció de la infància davant la pobresa: un dret, una obligació i una inversió”

1 comentari

save tch1 ok

2.826.549 són els nens i nenes d’Espanya que actualment creixen en una situació de risc de pobresa o exclusió social, xifra que representa un 33,8% de la població menor de 18 anys. Així ho ha denunciat l’organització internacional Save the Children en un recent informe que enfoca la pobresa infantil des d’una perspectiva de drets d’infància.

L’estudi fa referència a la conjuntura actual de crisi econòmica i el seu efecte directe en la disminució dels ingressos de les famílies, per reclamar una política pública efectiva contra aquesta situació de vulnerabilitat infantil. Si bé s’han fet declaracions del caràcter prioritari d’aquest problema en l’agenda política i s’han posat en marxa programes molt puntuals i fragmentats, Save the Children afirma que no hi ha un diagnòstic sobre les seves causes, ni un plantejament integral que orienti la intervenció pública, ni recursos específicament destinats a la lluita contra la pobresa infantil. A Espanya, el percentatge de PIB destinat a polítiques de protecció social és del 25,19%, 3,7 punts per sota de la mitjana dels països de la UE malgrat que la taxa de pobresa infantil espanyola és de les més altes.

yamiquienmerescata1_0 copy

A Tricotin Tricotan un dels nostres objectius principals és lluitar contra la situació d’exclusió social que pateixen els nens i nenes, i per això donem suport a la campanya “I a mi qui em rescata?” que Save the Children està promovent davant d’aquest greu panorama. L’objectiu d’aquesta acció és recaptar 2,8 milions d’euros amb què atendria 25.000 de menors amb les seves respectives famílies.

Podeu veure la campaña i col·laborar-hi a través del web yamiquienmerescata.es

Anuncis

Autor: tricotintricotan

Tricotin Tricotan és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu fer donacions de joguines de ganxet a nens i nenes en risc d’exclusió social, teixides per avis i àvies solidàries.

One thought on ““La protecció de la infància davant la pobresa: un dret, una obligació i una inversió”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s