Tricotin Tricotan

Joguines teixides per gent GRAN

Diuen les àvies…(7)

Deixa un comentari

“La ira en el perchero, el rencor en el paragüero, las lágrimas en el felpudo…y a la calle!!”

Un autèntic crit a la vida i al positivisme és el que desprèn la dita popular que va dir una de les àvies durant el taller de ganxet. La nostra secció de cada final de mes ret avui un homenatge a totes aquelles persones grans que, malgrat el pes dels anys, l’artrosis, els drames familiars del passat,  la mala visió, la soledat o els problemes de movilitat, s’aixequen cada matí amb empenta per seguir actives, cultivant la creativitat, les relacions socials i l’intercanvi d’experiències i coneixements.

Laugh_CL

De fet, hi ha un concepte més tècnic que recull la mateixa idea: l’envelliment actiu. És el rol actiu i positiu que té la gent gran dins de la societat, tant en referència a la seva capacitat per assolir el màxim desenvolupament personal i aprendre noves coses, com en relació a les aportacions que la seva participació contribueix en la millora de la societat. I és d’aquesta manera que les activitats diverses orientades a la gent gran, com per exemple els tallers de ganxet del projecte Tricotin Tricotan, són un instrument que actua en aquestes dues vessants.

Així, ens sumem a les àvies i avis que exclamen un gran NO! enfront dels estereotips paternalistes i assistencialistes que relacionen la gent gran amb malaltia, actitud passiva o inactivitat.

abuela_rockera

Anuncis

Autor: tricotintricotan

Tricotin Tricotan és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu fer donacions de joguines de ganxet a nens i nenes en risc d’exclusió social, teixides per avis i àvies solidàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s