Tricotin Tricotan

Joguines teixides per gent GRAN

Baixar al carrer per evitar la soledat

Deixa un comentari

Si ens preguntem quantes persones grans hi ha a Catalunya amb problemes de mobilitat, que viuen soles en pisos sense ascensor i es passen setmanes o mesos sense sortir al carrer, segurament veuríem que és una realitat social molt comuna. Per tal de pal·liar aquesta situació, es van crear els projectes Baixem al Carrer i Acompanyament a la Gent Gran, de la Coordinadora d’Entitats del Poble-Sec, que ofereixen suport, companyia, distracció i millora de l’autonomia personal als avis i àvies del barri, tot promocionant l’envelliment actiu.

DSC_0224

Ho fan gràcies al suport d’un grup de voluntaris i voluntàries que per una banda proporcionen una hora i mitja de companyia setmanal a casa de persones grans amb problemes de mobilitat que estan en situació de soledat i aïllament, i per l’altra, van a buscar els avis i àvies a casa seva i els acompanyen als tallers i activitats que s’organitzen fora de la llar.

DSC_0220

En una acció de col·laboració mútua, Tricotin Tricotan participa un dilluns al mes en una d’aquestes activitats, on àvies i voluntàries aprenen a teixir joguines de ganxet en les trobades “cosidores”.

DSC_0221

L’any passat, gràcies a la implicació del voluntariat, aquests dos projectes van portar a terme 710 acompanyaments que van ajudar a un total de 30 persones grans a recuperar la seva capacitat de comunicació i de relacionar-se socialment, a la vegada que van fomentar una millora del seu estat físic.

Anuncis

Autor: tricotintricotan

Tricotin Tricotan és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu fer donacions de joguines de ganxet a nens i nenes en risc d’exclusió social, teixides per avis i àvies solidàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s