Tricotin Tricotan

Joguines teixides per gent GRAN

Com arribo a final de mes?

Deixa un comentari

blanc i negre

Des de Tricotin Tricotan seguim pendents de la resposta que està donant el col·lectiu de la gent gran per reclamar una vellesa digna. Amb uns ingressos molt inferiors a la mitjana europea i malgrat que la Llei de la Seguretat Social determina que els pensionistes tenen dret a veure compensada cada any la pèrdua de poder adquisitiu per la pujada de l’IPC (l’Índex de Preus de Consum), ja fa tres anys consecutius que els Govern espanyol ha congelat les pensions, sota el pretext d’austeritat en època de crisi.

Davant d’aquesta decisió que agreuja les condicions de vida d’un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat, nombroses han estat les mostres de protesta, i encara més tenint en compte que el darrer Reial Decret de no revalorització de les pensions del 2012 es va aprovar al novembre de 2012, amb efectes retroactius d’onze mesos abans, des de gener de 2012.

inss-pensionistes

És per aquest motiu que s’ha iniciat la campanya “Salvem les pensions” que, amb l’ajuda legal dels advocats del Col·lectiu Ronda, té l’objectiu de recollir el màxim de reclamacions judicials possibles per denunciar aquesta situació. Segons han explicat fonts del Col·lectiu Ronda, encarregat de la demanda, no es pot aprovar aquesta llei retroactivament, i per això es sol·licita que s’aboni la revalorització de les pensions de gener a novembre de 2012. Les quanties reclamades van, segons cada pensió, d’uns 125 a 400 euros en total.

entrant

Fins al moment es calcula que ja són unes 2.000 persones que han interposat aquestes reclamacions només a diferents barris de Barcelona i ja s’han fet dues entregues col·lectives de la Sol·licitud de la Reclamació de la Revaloració de les Pensions davant de diferents seus de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

La propera entrega tindrà lloc el proper 21 d’octubre a les 11 del matí al INSS del carrer Sant Antoni Maria Claret, 5-11 i desitgem que amb aquesta sol·licitud tan legítima s’avanci un pas més en ajudar a un col·lectiu que hauria de poder viure sense el neguit diari de no arribar a final de mes.

 

 

Anuncis

Autor: tricotintricotan

Tricotin Tricotan és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu fer donacions de joguines de ganxet a nens i nenes en risc d’exclusió social, teixides per avis i àvies solidàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s