Tricotin Tricotan

Joguines teixides per gent GRAN

Quines cançons cantaven els nostres avis?

Deixa un comentari

800px-Joan_Tomas_i_flabiolaire

Avui us parlem del blog Música dels Avis, impulsat per Albert Massip, que des de fa un any recopila cançons i cantarelles tradicionals a les comarques de Girona. Si bé hi ha d’altres iniciatives semblants que comparteixen el mateix objectiu de recuperar aquest patrimoni cultural, el tret innovador d’aquesta proposta està lligat al caràcter instrínsec del blog com a eina de difusió. Així, aquest mitjà es converteix en un espai obert i gratuït on s’hi pot accedir de forma lliure, aportant les col·laboracions de manera inmediata i dinàmica.

captura

Apart de totes les lletres que hi ha transcrites, les cançons també es poden escoltar, i algunes d’elles estan acompanyades de vídeo. A més a més, també hi ha dades sobre el context en què es cantava la cançó, ja fos al carrer, a casa, per festes o fins i tot a les fàbriques. Actualment hi ha un total de 239 enregistraments i destaquen melodies tan populars com Les nenes maques al dematí, El cant dels ocells o El noi de la mare.

Des de Tricotin Tricotan volem destacar la tasca de dinamització d’aquest blog per tal que la memòria històrica no caigui en l’oblit.

Anuncis

Autor: tricotintricotan

Tricotin Tricotan és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu fer donacions de joguines de ganxet a nens i nenes en risc d’exclusió social, teixides per avis i àvies solidàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s