Tricotin Tricotan

Joguines teixides per gent GRAN

Intercanvi intergeneracional a la Ludoteca Maria Gràcia Pont, de Poblenou!

Deixa un comentari

DSC_0147

DSC_0159

DSC_0129

DSC_0167

Són més de 20 anys que la Ludoteca treballa per crear xarxa dins del barri i per socialitzar els nens i nenes entre ells i amb les joguines. Com a entitat de referència, els projectes que ha portat a terme han estat nombrosos: des d’un espai familiar amb els pares per als més petits, passant per activitats de relats de contes amb la gent gran, o també per tallers amb un grup d’adolescents, un casal d’estiu o fins i tot un projecte de cooperació internacional d’intercanvi amb centres de dia de gent gran a Cuba. Però sens dubte destaca la potent campanya de reis, que durant tot aquest temps, ha permès donar joguines a unes 300 famílies cada any.

A tota aquesta gran tasca s’ha afegit ara la trobada que a finals de maig van fer les àvies del Casal de Sant Martí amb els nens i nenes d’aquesta Ludoteca del Poblenou. Aquesta vegada les àvies van ser autèntiques monitores, doncs, dividides en diferents taules, cadascuna d’elles ajudava a un grup de nens i nenes a fer el taller de pompons. El que ja és un taller recorrent de les trobades, aporta els ingredients necessaris per una bona compenetració entre generacions: treball conjunt, aprenentatge, creativitat i complicitat. Aquest cop els nens es van penjar el pompó al coll per endur-se’l a casa. Com a curiositat, les llanes d’aquest taller van ser donacions de particulars que ens han cedit pel projecte (Moltes gràcies!!).

Després del taller va tenir lloc l’esperada entrega de les joguines, en què la Ludoteca també va agrair el treball fet per les àvies amb una caixa de bombons.

Tot plegat va estar captat per la mirada atenta de la càmara de la productora Barcelona Visió, que té un portal a internet amb vídeos de projectes socials i culturals que es fan a Barcelona (www.bvisio.com). Passat l’estiu, ja us presentarem el vídeo!

 

 

Anuncis

Autor: tricotintricotan

Tricotin Tricotan és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu fer donacions de joguines de ganxet a nens i nenes en risc d’exclusió social, teixides per avis i àvies solidàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s